FAQ

Wanneer staan de fonteinen aan?

De fonteinen gaan elk jaar aan op de “Kletterdei”. Meestal is deze dag rond het begin van het voorjaar (21 maart). De fontein in Dokkum staat het hele jaar aan. En wist je dat de Walvis fontein in Harlingen net als een echte walvis heel onverwacht kan spuiten? In Franeker heeft de Oortwolk fontein verschillende vormen van water. Soms stoom, soms een zacht klateren van water.

Op friesland.nl vermelden we evenementen rondom de fonteinen wanneer die er zijn. 

Waar kan ik de gidsen van de 11Fountains kopen?

In de steden worden op diverse punten “officiële informatiegids van 11fountains” verkocht voor € 3,95.

Kun je de fonteinen op eigen gelegenheid bezichtigen met in achtneming van de voorgeschreven RIVM-regels?

Jazeker. Alle fonteinen staan in openbare ruimte, meestal op een plein midden in de stad. Fijn dat je rekening houdt met de RIVM regels en elkaar de ruimte geeft. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je een selfie kan maken met de fontein of juist een foto zonder mensen erop kan schieten. Vooral in de wat drukkere steden als Sneek en Leeuwarden vragen we je rekening te houden met elkaar en eventueel op een rustiger tijdstip terug te komen.

Bestaat er een wandel-, fiets- of autoroute langs de fonteinen met eventueel overnachtingsmogelijkheden?

Ja, er is een fietsroute/gemotoriseerde route langs de fonteinen. Je kan dan het beste één van de bekende elfstedenroutes volgen. Je vind alle elfstedenroutes op friesland.nl Daar vind je ook veel mooie overnachtingsmogelijkheden van B&B`s tot groepsaccomodaties en hotels. 

> Bekijk hier alle Elfstedenroutes
> Bekijk hier alle 11fountains wandelroutes